Comfortabel Skûtsjezeilen in Grou, het centrum van Friesland
Middagtochten, dagtochten en speciale arrangementen zoals: de Sneekermeertocht, de Oude Venentocht “Princenhof’, een Palingtocht of een Schildertocht.
Ook voor uw bedrijfsuitje, relatie- of familiedag bent u bij ons aan het juiste adres. In overleg verzorgen wij graag de catering aan boord. Voor Skûtsjezeilen met een culinair accent kunnen we ook aansteken bij één van de uitstekende restaurants in het vaargebied!


De entreegelden en extra kosten, zoals catering en schildersbenodigdheden zijn bij de onderstaande arrangementen niet bij de prijs inbegrepen.

Sneekermeertocht
Na een fraaie tocht vanaf Grou naar het Sneekermeer gaat u aan wal in Sneek. Daar brengt u een bezoek aan de slijterij van de Weduwe Joustra. Na een boeiende rondleiding is er de beroemde proeverij van verschillende producten. Een aanrader voor de liefhebber!

Oude Venentocht”’Princenhof”’
Een prachtige tocht voert u door het nationaal natuurpark ”De Princenhof”. Hier vindt u rust, ruimte en prachtige kleine doorvaarten.
In het oude vissers- en rietsnijdersdorpje Eernewoude kunt u een rondleiding krijgen in het bekende Skûtsjemuseum. Hier gaat u even terug in de tijd. Het museum biedt u een blik op het harde leven van het gezin van een skûtsjeschipper rond 1900.

Culinair zeilen Grou
Voor de fijnproevers. Skûtsjezeilen met een culinair accent! Tijdens een prachtige tocht genieten van eetlust opwekkende kleine gerechtjes en een mooie wijn. De culinaire bekroning krijgt u bij één van de vele goede restaurants die Grou rijk is. Een ervaring die zijn effect voor uw gezelschap niet zal missen.

Varen op maat
In overleg met de schipper een eigen arrangement bedenken. Maatwerk dus!
Even een dag spelen met luchtverplaatsing en opwaartse druk de elementen die ons land groot hebben gemaakt.

Palingtocht
Onderweg ontmoet u Ale de Jager, dé palingvisser in deze wateren. Ale vertelt alles over de visserij. Natuurlijk mag u bij hem in de fuiken kijken. Wat is er nu lekkerder dan uw eigen paling te roken en daarna nog warm te proeven? Dit is een vaartocht om de vingers bij af te likken.

Schildertocht
Reflecties op het water en weidse vergezichten. Nergens is het schilderachtiger dan op het water van midden Fryslân.
Met acrylverf, houtskool en waterverf de inspiratie aan het doek toevertrouwen. Heerlijk schilderen op het water. Als u wilt onder leiding van een ervaren docent.

Catering
Diverse lunches vanaf 10,- p.p.
Drankjes, frisdrank, bier, borrel en wijn 1,50 per stuk
Borrelgarnituur 5,- p.p.

Informatie over Frysia:
Type: Skûtsje
Bouwjaar: 1894 Drachten
Lengte: 11m.
Breedte: 3,25 m.
Diepgang: 0,45 m.
Zeiloppervlak: 72 m2
Voortstuwing motorisch: Vetus diesel
Restauratie: 2002
Max: 18 personen
Aan boord is een toilet aanwezig.
Vaargebied Midden Fryslân.
Schipper eigenaar T. Scherjon.

Voor grote groepen zijn meerdere skutsjes beschikbaar!


skutsjezeilengrou • Seinpolle 49 • 9001 ZS Grou • Tel.0566-622662
t.scherjon@defrysia.nlRouteplanner